Telefoon: (Ma-Vr 9:00-17:00) +31.718080109 | Email: vergelijk(at)prijsvergelijker.nl
Vergelijk om te besparen! De beste aanbiedingen snel gevonden.

Zorgverzekering 2017

zorgverzekeringen vergelijken

Met een zorgverzekering verzeker je de ziektekosten. De zorgverzekering is voor vrijwel iedereen verplicht. Daarnaast kan je je aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld voor fysiotherapie. Zorgverzekeringen vallen onder het toezicht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De AFM houdt samen met de NZa toezicht op de aanvullende ziektekostenverzekeringen.

De AFM houdt toezicht op de aanbieders van de aanvullende verzekering. Ook houdt de AFM toezicht op bemiddelaars en accountants op dit gebied.

De NZa is belast met toezicht op aanbieders van de basisverzekering, de regels voor transparantie en de klachtenregelingen van aanbieders van ziektekostenverzekeringen.


zorgverzekering

zorgverzekeringen vergelijken – Prijsvergelijker.nl

Maakt u gebruik van zorg die wordt vergoed vanuit de basisverzekering? Dan krijgt u waarschijnlijk te maken met het verplicht eigen risico. Dit is door de overheid bepaald en vastgesteld op € 385,- voor 2017. Iedereen vanaf 18 jaar is wettelijk verplicht dit bedrag te betalen voor zorg uit de basisverzekering.

Welke kosten vallen niet onder het verplicht eigen risico?

Bepaalde zorg uit de basisverzekering valt niet onder het eigen risico. Dit geldt voor:

  • Verloskundige zorg en kraamzorg
  • Huisarts (ook consulten Dokterswacht)
  • Nacontroles van de orgaandonor
  • Ketenzorg (samenwerkingsverband van verschillende zorgverleners die hun zorg goed op elkaar hebben afgestemd)
  • Hulpmiddelen in bruikleen (tegemoetkoming in de verbruikskosten van een bruikleenartikel vallen wel onder het eigen risico, zoals bijvoorbeeld tegemoetkoming kosten hulphonden en stroomkosten zuurstofapparatuur)

Welke kosten vallen wel onder het eigen risico?

Alle overige zorg uit de basisverzekering valt wel onder het eigen risico. Zoals bijvoorbeeld medisch specialistische behandelingen, ziekenhuisopname en medicijnen.

Bespaar op uw zorgpremie door uw eigen risico vrijwillig te verhogen. Hoe hoger uw vrijwillig eigen risico, hoe hoger de korting op uw maandelijkse premie.

Minder premie per maand, meer eigen risico

U kunt uw vrijwillig eigen risico verhogen naar maximaal € 500,- per jaar. Uw maandelijkse premie is dan lager. In 2017 heeft u dan in totaal een eigen risico van € 885,- (€ 385,- verplicht eigen risico + € 500,- vrijwillig eigen risico). Bekijk in het overzicht wat u maandelijks kunt besparen.

Let op!
Als u kiest voor een verhoogd vrijwillig eigen risico en u heeft zorg nodig, moet u het vrijwillig eigen risico in één keer betalen.

Aanvullende verzekeringen dekken zorg die niet door uw basisverzekering wordt vergoed. Hierbij kunt u denken aan kosten voor fysiotherapie, een bril, anticonceptie of alternatieve geneeswijzen. Bovendien is het mogelijk om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten.