Telefoon: (Ma-Vr 9:00-17:00) +31.718080109 | Email: vergelijk(at)prijsvergelijker.nl
Vergelijk om te besparen! De beste aanbiedingen snel gevonden.

Inboedelverzekering


Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten.

Bij de meeste inboedelverzekeringen is Uw inboedel is niet alleen verzekerd tegen brandschade en schade na een inbraak, maar ook tegen schade als gevolg van diefstal, storm, omvallende bomen, gesprongen leidingen en uitstromend water uit putten en riolen. Schade door rook en roet, schroeien, vandalisme en overspanning/inductie ten gevolge van bliksem is eveneens gedekt. Zelfs uw inboedel rond uw huis, zoals wasgoed, tuinmeubilair en tuingereedschap zijn meeverzekerd tegen brand en diefstal.

De inboedelverzekering maakt onderscheid tussen inboedel en overige kostbare inboedel. Uw inboedel bestaat onder andere uit uw meubels, lampen, stoffering, uw kleding, elektrische huishoudelijke apparaten (exclusief beeld- en geluidsapparatuur en computers), keukenuitrusting, boeken (niet-antiquarisch), zonweringen en antennes, (brom)fietsen, zeilplanken, uw tuin- en hobby-gereedschap, levensmiddelen en alle dagelijkse gebruiksvoorwerpen.

Hulp bij schade aan uw inboedel
Heeft u schade aan uw inboedel door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm? Dan is het goed om te weten wat u het best kunt doen. En hoe u de schade eventueel kunt melden.

Wat kunt u het best doen bij schade?

  • Neem zelf maatregelen om de schade te beperken.
  • Maak indien mogelijk foto’s van de schade.
  • Meld uw schade zo spoedig mogelijk. Houd dan uw polisnummer van de inboedelverzekering bij de hand.
  • Bij een brand die zo groot is dat de brandweer ter plaatse komt, schakelt de brandweercommandant vaak een zogenaamde salvage-coördinator in. Deze regelt de eerste zaken namens de verzekeraar.
  • Bij inbraak of diefstal geldt: doe altijd aangifte bij de politie.

De waarde van woonhuizen en inboedels veranderen. Indexering betekent dat uw inboedelverzekering deze op peil houdt, zodat die in de pas loopt met de prijsontwikkelingen en andere invloeden op de markt. Een veilig gevoel, want zo bent u nooit onderverzekerd.

inboedelverzekering